söndag 21 april 2013


Persisk gryta


Denna ingrediens räcker till 5 portioner
  • 400 g lammgrytbitar
  • 1 gullök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl gula linser
  • 3 torkade limefrukter
  • 1 msk tomatpurè
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk  koriander, pulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stora potatisar eller pommes

1. Börja med att steka löken lite lätt så dom får en brun färg tillsammans med köttbitarna.
Sedan lägger du på alla möjliga kryddor som du själv tycker om och låter löken fräsa till medans du rör om .

2.
Därefter  byter du till en gryta istället för en stekpanna där du ska få rum med andra saker så ta en rimlig storlek. Så tvättar du av linserna och låter de fräsa lite och sedan lägger du in de i grytan med köttbitarna o löken.

3. Lägg i torkade lime innan du stoppar in de i grytan så gör du hål i de så att aromen sprider sig i grytan. Sedan häller du het vatten och låter de koka i 1,5 ungefär de får man avgöra själv för att linserna ska inte bli deg dom ska vara lagom.

4.Under tiden tar du prommes eller skalar du potatis o delar dom i klyftor sedan stekar de i olja därefter är grytan snart klar då häller du över prommes i samma gryta som allt annat.

5. Till dena röra brukar man servera ris till och sallad.
Då va grytan klar.
Smaklig måltid!


Så här kan de se hut när de är klart!
Bilden är lånad från google.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar