söndag 21 april 2013

Grilladt kyckling med saffranris & vitlöksyoughurt 

 (Djoje kebab)på Persiska

  • 1kg kycklingfile eller kycklingbitar
  • 1pressade lime eller citron
  • 1st riven lök
  • 1/2 dl olja/margarin
  • salt& peppar
  • 0.5g saffran
Sedan börjar du med att blanda saffran med lite kokt vatten och låt det blandas ihopp.  Därefter Blanda kycklingbitar i saffran, finriven liten lök, olja salt o peppar och pressade citron och låter de blandas  och dra ett par timmar, helst under natten. Koka basmatiris en förpackning och blanda i lite smör eller maragrin  o saffran. Pressa vitlök o blanda med turkisk yoghurt och riven gurka och lite hackade valnötter.
Till sist grillar du  kycklingen och njut med saffransris och vitlöksyoghurt.

Smaklig måltid!

 Så här kan de se ut när maten är klar!
Bilden är lånad från google.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar